Animatie laten maken

Een animatie dat aansluit op jouw wensen en budget

Animatie laten maken

animaties & infographics

Een animatie is dé manier om een complex proces, product of dienst uit te leggen. Animatwork is een animatiestudio die de focus legt op de effectiviteit. Doordat wij op een effectieve manier gebruik maken van illustraties, vormen en bewegingen wordt de uitleganimatie toegespitst op de juiste doelgroep. In veel gevallen wordt de boodschap in 60 tot 90 seconden overgebracht aan de kijker. Dit doen we geheel in de stijl van jouw merk.

Vandaag de dag zijn er meerdere benaming voor een animatie: lees hier meer over explanimations en explainer video’s.

Onze aanpak

dat volledig op jouw wensen aansluit

Om een goede animatie te laten maken is een goede voorbereiding belangrijk. Deze voorbereiding zit hem in het goed uitdenken wat het doel en de doelgroep is. Vervolgens schrijven we een script voor de animatie. Dit script is het fundament van de animatie.
Het creëren van een animatie gebeurt op papier en digitaal. Het voordeel hiervan is dat er geen filmlocatie afgehuurd hoeft te worden. Met een stevige regenbui kan er prima een uitleganimatie gerealiseerd worden. Met andere woorden: niets houdt het animeren tegen! Animatwork heeft het gehele proces in eigen handen. Alleen het inspreken van de voice-over besteed ik uit. Wij beschikken over een groot netwerk met professionele stemacteurs.

Kosten van een animatie laten maken

een animatie dat aansluit op jouw budget

De kosten om een animatie te laten maken zijn erg uiteenlopend. Wij maken de animaties altijd op maat. Dat wil zeggen dat de animatie helemaal naar jouw wens aan te passen is. Echter zijn er veel factoren die invloed hebben op de kosten. Denk hierbij aan de lengte van de animatie, de complexiteit, voice-over, muziek en geluidseffecten. Doordat wij animaties in veel verschillende stijlen kunnen maken en een netwerk met zowel met bekende als onbekende voice-overs hebben, kunnen wij de animatie op jouw budget laten aansluiten.

Publicatie

op jouw website, social media of offline…

Is de animatie klaar? Dan sturen we de animatievideo in het gewenste formaat op. De animatie kan dan op verschillende online platforms gepubliceerd en gedeeld worden. Bijvoorbeeld op uw website en social media kanalen. Hierbij is het belangrijk dat de animatie het juiste formaat heeft, niet te lang duurt en een ondertiteling bevat. Elk medium vraagt om een eigen aanpak qua publicatie.
Uiteraard helpen we graag als er vragen zijn over het juist publiceren van de animatie.

Waarom een animatie laten maken?

De meerwaarde van een animatie

Een animatie legt complexe boodschappen helder en simpel uit. Alle animaties van Animatwork zijn maatwerk. Hierdoor kunnen wij aan vrijwel al jouw wensen voldoen. Het script, illustraties, kleuren en vormen worden allemaal passend gemaakt voor jouw animatie.

In 60 tot 90 seconden wordt jouw boodschap aan de kijker overgebracht. Onze animaties zijn fris, duidelijk en levendig zijn. Dit moet uiteraard niet ten koste gaan van de boodschap. Daarom hebben wij als motto: Keep it simple, stupid.

– Lees meer over onze werkwijze

Animatie laten maken: veelgestelde vragen

Wat is de werkwijze van Animatwork?

Wij werken altijd met een vaste werkwijze. Het begint met een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek bespreken we ideeën, wensen en mogelijkheden. Deze ideeën en wensen worden vertaald naar een script. Aan de hand van dit script wordt de animatie opgebouwd.

Waarvoor is een animatie geschikt?

Een animatie is uitermate geschikt om een product, dienst, proces of een complexe boodschap uit te leggen. In een animatie wordt de boodschap helder en duidelijk uitgebeeld op een frisse manier.

Wat kost een animatie ongeveer?

Het is moeilijk om een vaste prijsindicatie te geven voor het laten maken van een animatie. Elke animatie is anders. De kosten worden gebaseerd op de stijl van de animatie, maar ook factoren als voice-over, scripts, muziek en sound design speelt een rol.
Wij denken graag met jou mee en kunnen de animatie afstemmen op jouw budget.

Hoe lang duurt het laten maken van een animatie?

De duur van het realiseren van een animatie is afhankelijk van de complexiteit. Doorgaans kun je er van uit gaan dat het maken van een animatie, van concept tot realisatie, ongeveer drie weken duurt.

Welke verschillende animaties zijn er allemaal?

Animatwork werkt met verschillende animatiestijlen. De stijl van de animatie bepalen we samen met jou. De stijl moet aansluiten op de doelgroep en passen in jouw budget. Vraag ons naar de verschillen stijlen.

Contact

Nieuwsgierig?

We helpen je graag met het overbrengen van jouw complexe boodschap.

Jouw animatie, jouw project

Vertel ons alles over je product, dienst of proces.

Al een idee?

Heb je al een idee voor een animatie? We luisteren graag!

Publicatie

Wij denken met je mee waar jouw animatie gepubliceerd moet worden en hoe de animatie het beste tot zijn recht komt.

+31 050 211 36 43

Contact
nl_NLNederlands